Årets kurs är avslutad. Nästa kurs planeras till

26-28 april 2019.

Årets kurs Kinnekulle 2018

En veckoslutskurs framåt vårkanten

Välkommen till en akvarellkurs i det idylliska Falkängen, en av Sveriges bäst bevarade bruksgator. Det lilla samhället Hällekis ligger alldeles intill Vänern vid det vackra Kinnekulle. När bruket lades ner räddades husen i sista stund från rivning och renoverades sedan varsamt och fungerar nu bland annat som vandrarhem.

Kinnekulle är en gammal kulturbygd som har varit bebodd i årtusenden. På och kring berget finns flera kyrkor med anor från 1100-talet. Naturen är varierande med lövskogar, öppna hagmarker, barrskogar, blomrika betesmarker och klippiga stränder.

Utsiktsplatser med milsvida vyer når man till fots på vandringsleder, eller med bil. Tillsammans besöker vi det måleriska stenbrottet strax utanför Hällekis.

Kursen

Tema: Experimentell akvarell
En kurs för dig som längtar efter att något nytt ska hända i ditt måleri. Men även en kurs som passar bra om du kravlöst vill testa akvarell för första gången.

På lekfulla sätt skapar vi strukturer och mönster i akvarell. Vi testar avtryck och ristningar av diverse material. Vi provar förutsättningslöst för att se vad som händer. Jag visar och ger tips. Efter fria experiment kan man kanhända mer medvetet försöka styra teknikerna.
Att använda en experimentteknik tillsammans med ”vanligt akvarellmåleri” kan ge spännande och nya uttryck åt en bild. Om du har misslyckade akvareller där hemma kan du gärna ta med några och använda dessa som en grund.

Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår som en viktig del i kursen.

Ateljén är ljus och trivsam. Du kan arbeta här, när du vill, under dygnets timmar.

Vi börjar kursen på fredag eftermiddag kl. 14.
Lördag och söndag startar vi kl. 9. Kursen avslutas söndag kl. 16.

Mat och logi

Kursen ges på Falkängens Vandrarhem & Konferens.

Vi äter middag tillsammans på fredagen kl. 18. På lördagskvällen blir det en lite festligare middag och på söndagen intar vi en lunch. Mat beställs till vandrarhemmets matsal. Frukost och lördagens lunch ordnar du själv. Enkelt förmiddags- och eftermiddagskaffe samt frukt finns i ateljén och ingår i kurspriset.
Livsmedelsbutik finns på gångavstånd från vandrarhemmet.

Vi bor i rymliga rum med eget pentry, dusch och toalett.

Kanhända önskar du boka en extranatt för att få tid att uppleva mer av Kinnekulle denna vackra årstid.

fredag 27 – söndag 29 april 2018

Kurs: 2 350 kr
Logi i delad lägenhet: 1 300 kr
Logi i egen lägenhet: 1 500 kr

Två middagar och en lunch ingår i logipriset.
För dig som inte bor på Falkängen tillkommer en kostnad på 300 kr för ateljén. (Den avgiften ingår normalt i priset för logi.)

Lokalerna, och även utfärden, bör fungera för rörelsehindrade. (Speciellt en av lägenheterna är bra anpassad.) Ramper finns, men trösklar förekommer. Kontakta Monica för mer information.

Tåg stannar vid stationen i Hällekis. Därifrån är det ett par minuters promenad till Falkängen.

Utskrift av prospektsida: Klicka här.

Länkar:
Falkängens Vandrarhem & Konferens
Kinnekulle naturvårdsområde 
Folder med översiktskarta
Turistinformation
Västtrafik

Välkommen med din anmälan!

  • Kursen arrangeras av Monsoft AB.
  • Webbanmälan: Klicka här!
    eller kontakta Monica och boka kurs. Tel. 0301-106 56 (0702 24 25 22)
  • Kontakta respektive plats och boka logi. Telefonnummer får du vid kursanmälan.
  • Du får en faktura på anmälningsavgiften för kursen, 500 kr. Denna dras av vid slutbetalningen och måste vara betald för att din anmälan skall vara giltig.
    OBS! Fakturan kommer via e-post från Monsoft AB.

Några veckor före kursstart får du mer information: Materialförslag, deltagarlista och faktura på återstående kursavgift.

Hör gärna av dig om du har frågor.

Finstilt
Vid eventuell avbokning kontaktar du Monica angående kurs. Vid sjukdom återbetalas inbetald kursavgift, förutom anmälningsavgift, mot uppvisande av läkarintyg. När det gäller boende kontaktar du respektive logi.

Senast ändrad 2018-11-08