Kinnekulle 2019

Kursen är avslutad

En akvarellkurs framåt vårkanten, 26-28 april

Tema: Måla detaljer utan att det blir petigt

Vi testar metoder att skildra detaljer i ett motiv, utan att göra avkall på färgens flödighet och transparens. Vi tränar även på att skildra draperingar och veck på tyger. Motiven är kläder och skor samt smycken.

Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår som en viktig del i kursen. Det kan vara en fördel om du har viss erfarenhet av akvarell, men det är inget krav.

Ateljén är ljus och trivsam. Du kan arbeta här, när du vill, under dygnets alla timmar.

Vi börjar kursen på fredag eftermiddag kl. 14.
Lördag och söndag startar vi kl. 9. Kursen slutar på söndagen ca kl. 15.30.

Kinnekulle

Välkommen till en akvarellkurs i det idylliska Falkängen, en av Sveriges bäst bevarade bruksgator. Det lilla samhället Hällekis ligger alldeles intill Vänern vid det vackra Kinnekulle. När bruket lades ner räddades husen i sista stund från rivning och renoverades sedan varsamt och fungerar nu bland annat som vandrarhem.

Kinnekulle är en gammal kulturbygd som har varit bebodd i årtusenden. På och kring berget finns flera kyrkor med anor från 1100-talet. Naturen är varierande med lövskogar, öppna hagmarker, barrskogar, blomrika betesmarker och klippiga stränder.

Utsiktsplatser med milsvida vyer når man till fots på vandringsleder, eller med bil. Tillsammans besöker vi det måleriska stenbrottet strax utanför Hällekis.

 

Mat och logi

Kursen ges på Falkängens Vandrarhem & Konferens.

Vi äter middag tillsammans på fredagen kl. 18. På lördagskvällen blir det en lite festligare middag och på söndagen intar vi en lunch. Mat beställs till vandrarhemmets matsal. Frukost och lördagens lunch ordnar du själv. Enkelt förmiddags- och eftermiddagskaffe samt frukt finns i ateljén och ingår i kurspriset.
Livsmedelsbutik finns på gångavstånd från vandrarhemmet.

Vi bor i rymliga rum med eget pentry, dusch och toalett.

Kanhända önskar du boka en extranatt för att få tid att uppleva mer av Kinnekulle denna vackra årstid.

fredag 26 – söndag 28 april 2019

Kurs: 2 350 kr
Logi i delad lägenhet: 1 298 kr
Logi i egen lägenhet: 1 498 kr

Två middagar och en lunch ingår i logipriset.
För dig som inte bor på Falkängen tillkommer en kostnad på 300 kr för ateljén. (Den avgiften ingår normalt i priset för logi.)

Lokalerna, och även utfärden, bör fungera för rörelsehindrade. (Speciellt en av lägenheterna är bra anpassad.) Ramper finns, men trösklar förekommer. Kontakta Monica för mer information.

Tåg stannar vid stationen i Hällekis. Därifrån är det ett par minuters promenad till Falkängen.

Utskrift av prospektsida Klicka här.

Länkar
Falkängens Vandrarhem & Konferens
Turistinformation
Västtrafik

Välkommen med din anmälan

  • Gör gärna en webbanmälan eller kontakta Monica och boka kurs. Tel. 0301-106 56 (0702 24 25 22)
  • När du har anmält dig till kursen får du en faktura på anmälningsavgiften, 500 kr. Denna dras av vid slutbetalningen och måste vara betald för att din anmälan skall vara giltig.
    Fakturan kommer via e-post från Monsoft AB (kursarrangör).
    Några veckor före kursstart får du mer information med materialförslag och faktura på återstående kursavgift.
  • Kontakta Falkängen och boka logi. Tel. 0510-54 06 53

Hör gärna av dig om det är något du undrar över. Dröjer svaret? Mitt mejl kan ha hamnat i din Skräppost. Om du hittar det där: Markera som ”ej skräppost” så ska det förhoppningsvis fungera i fortsättningen. (Berätta gärna för mig.)

Finstilt
Vid eventuell avbokning kontaktar du Monica angående kurs. Vid sjukdom återbetalas inbetald kursavgift, förutom anmälningsavgift, mot uppvisande av läkarintyg. När det gäller boende kontaktar du Falkängen. Deras regler gäller
 för avbokning av mat och logi

Senast ändrad 2019-07-03