Toscana 2019

Måla akvarell på den italienska landsbygden
8-15 oktober

Tema: Toscanas färger och former

Plocka fram penslarna i skuggan under ett olivträd. Efter morgonens övningar väljer du din målarplats, utomhus eller i ateljén. Motiven finns runt omkring oss: Husen som skiftar i olika jordfärger, blommor och frukter, krukor av terrakotta, detaljer och vyer.
Kursdagen startar med demonstrationer och övningar i olika akvarelltekniker. Färglära, teckning och bildkomposition ingår även i kursen. Till eftermiddagen får du en uppgift med anknytning till förmiddagens övning. Jag finns på plats för den som önskar handledning. En återsamling sker under sen eftermiddag.

Någon dag gör vi ett besök i Montefioralle för att med papper och penna fånga den lilla medeltida staden. Väl tillbaka ”hemma” tillsätter vi några akvarellstråk på våra teckningar.

Vår ateljé är utvändigt ett gammalt stenhus, men inne är allting nytt. Genom det stora fönstret har du utsikt över dalen med dess vin- och olivodlingar. Ateljén har även en utomhusdel under tak. Målarskivor finns på plats, möjligen kan du komplettera med någon egen, lättare skiva. Akvarellpapper av god kvalitet kan köpas på plats.

En exklusiv kurs med max ca 10 deltagare

Drömmen om Toscana

En varsamt renoverad liten vingård, mitt i Chianti-distriktet i Italien – utsikt över kullar och dalar. Med sin generösa atmosfär andas Ancora del Chianti drömmen om Toscana. En fantastisk plats för akvarellkurs!

Från den lilla staden Greve, strax söder om Florens, tar du dig några få kilometer på slingrande vägar upp till Ancora del Chianti Bed & Breakfast. Trakten ligger lite vid sidan av turiststråken. På landsbygden och i Greve pågår det vardagliga livet.

En dag ledig för eget måleri eller utfärd. Varför inte besöka någon by med vidunderlig utsikt och äta en god lunch? Eller ta lokalbussen från Greve in till Florens?

Lördag förmiddag är det marknad i Greve.

En viktig del av upplevelsen är att njuta av den toskanska maten. Säsongens råvaror, tillagade med omsorg. Och naturligtvis finns husets eget vin för den som så önskar.

Vår värdinna, Laura, talar bra engelska och berättar med glädje och entusiasm om trakten och traditionerna.

Läs vad tidigare deltagare skriver: Klicka här

tisdag 8 – tisdag 15 oktober 2019

Kurs

onsdag 9 – måndag 14 oktober
4 950 kr

Mat och logi

tisdag 8 – tisdag 15 oktober
Logi m. halvpension: €625 /person i dubbelrum
Logi m. halvpension: €850 dubbelrum för eget bruk.
Logi m. halvpension: €550 /person i trippelrum.

Rummen har god standard, egen dusch och toalett. Separata sängar kan fås i de flesta rum. Städning varje dag.

I logipriset ingår riklig frukost och härliga middagar med flera rätter. Dessutom ordnas enkelt fika under dagen.

Måltiderna avnjuts på Ancora del Chianti, förutom en kväll, då vi besöker en äkta italiensk pizzeria (ingår i priset för mat och logi).

Lunchmat ordnar var och en själv. Det finns tillgång till gästkök. Man kan annars välja att besöka en restaurang. Eventuellt kan lunchpaket ordnas.

Vi samlas till middagen på tisdag kväll och avslutar med frukost på tisdagen en vecka senare.

Nivåskillnader med ojämna trappsteg förekommer.

Eftersom rummen är få vill vi att det om möjligt bor två personer i varje rum. Gärna två målande kursdeltagare. Ev. medföljande som inte målar är välkommen att delta i aktiviteter som inte direkt berör måleriet.

Resa

Var och en ordnar sin egen resa. Flygbiljetter till bra pris finns till Florens, Pisa och Bologna.

Från flygplatsen i Florens till Ancora del Chianti kan du ta dig på några olika sätt:

  • Hyra bil.
  • Pendel till Florens, buss till Greve (där du blir mött).
  • Hämtning med taxi (kan ordnas av Ancora del Chianti).

Några i gruppen bör ha tillgång till bil för att vi ska kunna göra kortare utfärder.

Välkommen!

Utskrift av prospektsida Klicka här

Länkar
Ancora del Chianti B&B
Momondo Prisjämförelse och bokning. Flyg, hyrbil och/eller boende.
Travellink Bokning av flyg och hyrbilar.
Booking.com Bokning av flyg och hyrbilar.

Välkommen med din anmälan!

  • Gör gärna en webbanmälan eller kontakta Monica och boka kurs. Tel. 0301-106 56 (0702 24 25 22)
  • När du har anmält dig till kursen får du en faktura på anmälningsavgiften, 500 kr. Denna dras av vid slutbetalningen och måste vara betald för att din anmälan skall vara giltig.
    Fakturan kommer via e-post från Monsoft AB (kursarrangör).
    Några veckor före kursstart får du mer information med materialförslag och faktura på återstående kursavgift.
  • Jag bokar in dig på ett rum hos Ancora del Chianti. Du kommer sedan att kontaktas av dem med instruktioner för betalning mm.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över. Dröjer svaret? Mitt mejl kan ha hamnat i din Skräppost. Om du hittar det där: Markera som ”ej skräppost” så ska det förhoppningsvis fungera i fortsättningen. (Berätta gärna för mig.)

Finstilt
Vid eventuell avbokning kontaktar du Monica angående kurs. Vid sjukdom återbetalas inbetald kursavgift, förutom anmälningsavgift, mot uppvisande av läkarintyg. Ancora del Chiantis regler gäller för avbokning av mat och logi.

Senast ändrad 2019-03-20