Visingsö 2019

Kursen är avslutad.
En ny kurs planeras preliminärt till 13-16 juni 2020.

En akvarellkurs på försommaren 15-18 juni

Tema: Träd

I teckningar och akvareller skildrar vi trädets form och volym. Vi koncentrerar oss även på grenverket, ett enskilt blad och på barkens struktur.  Demonstrationer och övning på olika akvarelltekniker.

Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår. Både nya och mer erfarna akvarellmålare är välkomna.

Vår rymliga och trevliga ateljé ligger på andra våningen i ett hus alldeles intill vårt logi. Hiss finns ej.

Kursen startar på lördagen kl. 15 och slutar tisdag kl. 15.

Visingsö

Välkommen till en akvarellkurs med helpension på Wisingsö Hotell & Konferens. Hotellet ligger i en park med gräsmattor, rabatter och stora skuggande träd. Här finns det gott om sittplatser och bord för den som vill ta med pennor och penslar utomhus. Vår matsal är belägen i ett vackert trähus med snickarglädje.

Visingsö har ett öppet landskap med vida vyer och mycket himmel. Här finns lummiga ekskogar, ett jordbrukslandskap och en småskalig bebyggelse. På denna pärla i Vättern är det alltid nära till vattnet. Tillsammans gör vi en rundtur på ön och besöker då Persgården med sitt trevliga galleri.

Visingsö har varit bebott långt tillbaka i tiden. Näs borgruin, på sydspetsen, var en Sveriges första kungaborgar och Magnus Ladulås är en av de många kungar som residerat här. Visingsö har idag ca 800 bofasta.

Mat, logi mm

Vi bor bekvämt med helpension på Wisingsö Hotell & Konferens, tre kilometer norr om färjeläget. Trevliga rum med egen dusch och toalett och tillgång till gästkök.

Helpension med trerätters middag sista kvällen.

lördag 15 – tisdag 18 juni 2019

Kurs: 3 100 kr
Logi i delat rum, helpension: 2 840 kr
Logi i enkelrum, helpension: 3 140 kr
(inkl. ateljékostnad)

Cykel finns att hyra

Visingsö ligger 30 km norr om Jönköping. Hit tar man sig båtvägen från Gränna. Det går täta turer med färja och du kan bekvämt ta med bilen ända fram till hotellet.

Utskrift av prospektsida Klicka här

Länkar
Wisingsö Hotell & Konferens
Färjetrafiken
Visingsö
Persgården

Välkommen med din anmälan!

  • Gör gärna en webbanmälan eller kontakta Monica och boka kurs. Tel. 0301-106 56 (0702 24 25 22)
  • När du har anmält dig till kursen får du en faktura på anmälningsavgiften, 500 kr. Denna dras av vid slutbetalningen och måste vara betald för att din anmälan skall vara giltig.
    Fakturan kommer via e-post från Monsoft AB (kursarrangör).
    Några veckor före kursstart får du mer information med materialförslag och faktura på återstående kursavgift.
  • Jag bokar in dig på ett rum hos Wisingsö Hotell & Konferens.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över. Dröjer svaret? Mitt mejl kan ha hamnat i din Skräppost. Om du hittar det där: Markera som ”ej skräppost” så ska det förhoppningsvis fungera i fortsättningen. (Berätta gärna för mig.)

Finstilt
Vid eventuell avbokning kontaktar du Monica angående kurs. Vid sjukdom återbetalas inbetald kursavgift, förutom anmälningsavgift, mot uppvisande av läkarintyg. Wisingsö & Konferens regler gäller för avbokning av mat och logi.

Senast ändrad 2020-12-29