Toscana 2023

Kursen är avslutad.
För 2024 planerar jag ingen kurs här.

Måla akvarell i vackra Toscana, Italien
11-18 maj 2023

Tema: Toscanas färger och former

Plocka fram penslarna i skuggan under ett olivträd. Efter morgonens övningar väljer du din målarplats, utomhus eller i ateljén. Motiven finns runt omkring oss: Husen som skiftar i olika jordfärger, blommor och frukter, krukor av terrakotta, detaljer och vyer.

Kursen innehåller demonstrationer och övningar i olika akvarelltekniker. Färglära, teckning och bildkomposition ingår. Enskild handledning.

Ett “måste” är  besöket i den lilla levande medeltida staden Montefioralle. Med papper och penna fångar du här den genuina stämningen bland hus och gränder. Väl tillbaka “hemma” tillsätter vi några akvarellstråk på våra teckningar.

Vår fina lilla ateljé är utvändigt ett gammalt stenhus, men inne är allting nytt. Genom det stora fönstret har du utsikt över dalen med dess vin- och olivodlingar. Ateljén har även en utomhusdel under tak.

Målarskivor finns på plats och akvarellpapper av god kvalitet finns att köpa.

En exklusiv kurs med max ca 10 deltagare

Drömmen om Toscana

En varsamt renoverad liten vingård, mitt i Chianti-distriktet i Italien – utsikt över kullar och dalar. Med sin generösa atmosfär andas Ancora del Chianti drömmen om Toscana. En fantastisk plats för akvarellkurs!

Från den lilla staden Greve, strax söder om Florens, tar du dig några få kilometer på slingrande vägar upp till Ancora del Chianti Bed & Breakfast. Trakten ligger lite vid sidan av turiststråken. På landsbygden och i Greve pågår det vardagliga livet.

En viktig del av upplevelsen är att njuta av den toskanska maten. Säsongens råvaror, tillagade med omsorg. Och naturligtvis finns husets eget vin för den som så önskar.

En dag ledig för eget måleri eller utfärd. Varför inte besöka någon by med vidunderlig utsikt och äta en god lunch? Eller ta lokalbussen från Greve in till Florens?

Vår värdinna, Laura, talar bra engelska och berättar med glädje och entusiasm om trakten och traditionerna.

Läs här vad nöjda deltagare skriver: Klicka här

torsdag 11 – torsdag 18 maj 2023

Kurs

fredag 12 – onsdag 17 maj
6 800 kr

Mat och logi

torsdag 11 – torsdag 18 maj 2023
Logi m. halvpension: €745 /person i delat dubbelrum
Logi m. halvpension: €995 /dubbelrum för eget bruk.
Logi m. halvpension: €735 /person i trippelrum.

Betalning sker med en deposition på € 395 per person vid bekräftelse av kurs. Resterande avgift vid incheckningen. Vid avbokning efter 15 dec 2022, återbetalas depositionen ej.

(Om Monica skulle bli förhindrad att genomföra kursen kommer rumsbokningen att stå kvar. Vi gör då allt vi kan för att ordna en kvalificerad ersättare och ni kommer ändå att få en fantastisk vistelse i Toscana.)

Ancora del Chianti erbjuder även en reseförsäkring. Mer om denna och priserna: Klicka här.

Rummen har god standard, egen dusch och toalett. Separata sängar kan fås i de flesta rum.

I logipriset ingår riklig frukost och härliga middagar med flera rätter.
Måltiderna avnjuts på Ancora del Chianti, förutom en kväll, då vi besöker en äkta italiensk pizzeria (ingår i priset för mat och logi). Lunchmat ordnar var och en själv. Det finns tillgång till gästkök. Man kan annars välja att besöka en restaurang.

Vi samlas till middagen på torsdag kväll och avslutar med frukost på torsdagen en vecka senare.

Nivåskillnader med ojämna trappsteg förekommer.

Eftersom rummen är få vill vi att det om möjligt bor två personer i varje rum. Gärna två målande kursdeltagare. Ev. medföljande som inte målar är välkommen att delta i aktiviteter som inte direkt berör måleriet.

Resa

Var och en ordnar sin egen resa. Flygbiljetter till bra pris finns till Florens, Pisa och Bologna.

Från flygplatsen i Florens till Ancora del Chianti kan du ta dig på några olika sätt:

  • Hyra bil.
  • Pendel till Florens, buss till Greve, där du kan bli mött. (Detta kan eventuellt vara möjligt, men tar ganska lång tid.)
  • Eventuellt kan Ancora del Chianti ordna att du blir hämtad på flygplatsen i Florens. Men det är en fördel att ha tillgång till bil på plats.

De flesta i gruppen behöver ha tillgång till bil för att vi ska kunna göra kortare utfärder.

Jag kan inte nog poängtera att du måste planera resan så att du har god marginal för eventuella förseningar med flyg eller trafik.

Kanhända vill du passa på att stanna någon extra dag på  Ancora del Chianti, eller hyra en lägenhet i centrala Florens? Ancora del Chianti har en lägenhet till uthyrning där.

Välkommen!

Länkar
Ancora del Chianti B&B
Momondo Prisjämförelse och bokning. Flyg, hyrbil och/eller boende.
Booking.com Bokning av flyg och hyrbilar.

Välkommen med din anmälan! 

  • Gör en webbanmälan (eller ring Monica 0702 24 25 22) och boka kurs.
  • När du har anmält dig till kursen får du en faktura på anmälningsavgiften, 500 kr. Denna dras av vid slutbetalningen och måste vara betald för att din anmälan skall vara giltig.
    Fakturan kommer via e-post från Monsoft AB (kursarrangör).
    Några veckor före kursstart får du mer information med materialförslag och faktura på återstående kursavgift.
  • Jag bokar in dig på ett rum hos Ancora del Chianti. Du kommer sedan att kontaktas av dem med instruktioner för betalning mm.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över. Dröjer svaret? Mitt mejl kan ha hamnat i din Skräppost. Om du hittar det där: Markera som ”ej skräppost” så ska det förhoppningsvis fungera i fortsättningen. (Berätta gärna för mig.)

Finstilt
Vid eventuell avbokning kontaktar du Monica angående kurs. Vid sjukdom återbetalas inbetald kursavgift, förutom anmälningsavgift, mot uppvisande av läkarintyg.
Ancora del Chiantis regler gäller för avbokning av mat och logi. 

Senast ändrad 2023-11-27